Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".
30 april 2015, nummer 3
redactie nieuwsbrief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze nieuwsbrief wordt gesponsord door: PuurTennis, New Look Optiek, Püttman Juweliers, Vishandel van Wissen, Buro Leerhulp, Vroom en Nobbe Opticiens, Marinus van Dijk (Etos), Familie Droog, Robert Harms Tweewielers en Assurantiekantoor Ternede.

Tossen

Na een rustige start wordt het tossen op de vrijdagavond inmiddels goed bezocht. Ook in mei kun je tossen op de vrijdagavond. Aanvang: 20.30 uur.

Competitie en vrijspelen

De voorjaarscompetitie zit er voor een groot deel alweer op. Met name op de zondag is er naast de competitie met minimaal 2 banen ook gelegenheid voor vrijspelen.

Een ATVD-lid vertelt...

Graag stel ik me voor, mijn naam is Michael Getrouw en ik ben 32 jaar. Ik ben sinds begin april 2015 de nieuwe tennisleraar bij ATVD en zal de spelletjesmiddag op de woensdagmiddag verzorgen naast reguliere tennislessen.


Michael Getrouw

Al vanaf mijn elfde jaar ben ik gefascineerd door het mooie tennisspel. Mijn A-trainerslicentie heb ik behaald in 2011. Daarna ben ik naar het buitenland gegaan om tennisles te geven en mijn kennis te verbreden. Ik heb o.a. les gegeven in Suriname, Singapore en Bali.

Ik hoop jullie vol enthousiasme te mogen verwelkomen op de baan.

Broodje van de maand


Broodje gerookte zalm

De zon schijnt en daar hoort een heerlijk broodje gerookte zalm met bieslookroomkaas bij. Keuze uit een waldkorn of ciabatta, vers afgebakken en rijk belegd voor slechts 3 euro.

Pinnen maakt je blij...

Je kunt voor je consumpties nu ook pinnen in ons paviljoen. Betaal consumpties liefst met de pinpas.

Extra bardienst

Vind je een bardienst extra geen probleem, misschien zelfs leuk, dan kun je de vereniging daar enorm mee helpen. Meld je bij Nel Zurburg en zeg dat je reageert op deze oproep.

Vrijwilligers bij ATVD

Binnen de vereniging is veel werk te verzetten. Dit gebeurt door vrijwilligers binnen de diverse commissies van ATVD. Wil je ook een bijdrage leveren. Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redactie NieuwsSmash

  • Arjen de Vries (technische ondersteuning, distributie)
  • Johan Jägers (layout, redactie)
  • Joke Bouma (eindredactie)

De volgende NieuwsSmash verschijnt begin juni. De deadline voor het aanleveren van kopij is 25 mei. Mail voor suggesties naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blij

Afgelopen zaterdag stonden er - na een lange periode van droogte - fikse plassen op de baan. Al na 20 minuten werden de wedstrijden hervat, en daar word je blij van. Het vernieuwde drainagesysteem is een succes. Goed om te zien dat er bewust met de banen wordt omgegaan. Ook de parkcommissie is tevreden.
Het is prima vertoeven op ons park en in het paviljoen. De vernieuwde kaart met lekkere broodjes doet het goed. Fijn dat er steeds vaker met de pin betaald wordt.
De spelletjesmiddag onder leiding van Michael is ook dit jaar weer een groot succes. De eerste stapjes op tennisgebied worden enthousiast gezet. Wij hebben voor het speelpleintje en de jeugdhoek van een aantal ouders mooie spullen gekregen. Hartelijk dank daarvoor.
Nog een paar weken en dan is het zover: de Clubkampioenschappen en het Open toernooi gaan weer van start. Altijd een gezellige periode. Wees erbij en schrijf je in.
Kortom: we zijn heel tevreden met een succesvolle start van dit seizoen. Alleen het ledenaantal blijft nog iets achter. Help jij ons mee leden te werven? De sfeer en de mogelijkheden op de vereniging doen de rest. We zijn benieuwd naar de resultaten van onze competitieteams. Succes met de laatste wedstrijden.

Met sportieve groet, namens het bestuur, Joke Bouma

Wist je dat...

De parkcommissie heeft een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van de nieuwe gravelbanen. Uiteraard zijn alle leden erbij gebaat dat ons tennispark in een mooie staat blijft. De commissie vraagt daarom vriendelijk aandacht voor:

Het net

Een band in het midden trekt het net naar beneden. Hierdoor staat er een grote spanning op het net (maar liefst 1.500 kilo) waardoor het net op de goede hoogte blijft. Dit luistert nauw. Leun dus nooit op het net, sla niet op het net met je racket en stap niet over het net tijdens het wisselen van baan. De spanning kan dan oplopen tot wel 3000 kilo en de kabel in de band kan breken.

Het sleepnet

Wind het touw van het sleepnet niet om de uiteinden van de sleepbalk. Dit trekt sporen in het gravel. Breng een sleepnet wanneer deze kapot is naar de blauwe container. De parkcommissie zal hem dan repareren.

Slepen doe je zo (dus ook buiten de baan)

Clubkampioenschappen en najaarscompetitie

De jaarlijkse clubkampioenschappen voor alle leden van ATVD worden dit jaar weer in juni georganiseerd. Het toernooi begint op maandag 1 juni. De finales worden gespeeld in het weekend van 13 en 14 juni. Net als vorig jaar wordt er weer in poules gespeeld, zodat iedereen meerdere wedstrijden zal spelen. Mits het aantal verhinderingen beperkt is, kan er ingeschreven worden voor maximaal 3 onderdelen (enkel, dubbel en mix).

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Terwijl de voorjaarscompetitie nog in volle gang is, verwacht de KNLTB alweer de inschrijvingen voor de najaarscompetitie. De TC moet uiterlijk 1 juni alle teams hebben ingeschreven. Leden van ATVD kunnen inschrijven t/m 22 mei.

Klik hier om naar de inlogpagina te gaan om in te schrijven.

Jeugd

De jeugdcompetitie teams zijn op de helft van hun spelschema aanbeland. Op de vrijdagavonden tot een uur of acht was het steeds een (gezellige) drukte van belang. We zien aan het eind of er weer kampioenen te huldigen zijn. Onze meisjes en jongens staan er met de shirtjes van onze sponsor (Meijer Groundsmen) goed op.

Nog volop in de voorjaarscompetitie heeft de KNLTB de jeugdcommissie laten weten dat uiterlijk 1 juni de teams voor de najaarscompetitie moeten worden aangemeld. De jeugdcommissie zal via de mail hier nogmaals de aandacht op vestigen en de inschrijving openen.

Net als vorig jaar zullen de clubkampioenschappen gelijktijdig met de senioren worden gehouden. De start is op maandag 1 juni en het finaleweekend is op 13 en 14 juni. Binnenkort zal de inschrijving worden aangekondigd. Hopelijk verkrijgen we ook dit jaar de nodige steun van de ouders om dit toernooi tot net zo’n succes te maken als in 2014.

Activiteiten in mei


Vrijdag 1 mei                          vervolg toss-avonden op vrijdag
Zondag 31 mei            comptitieafsluiting senioren

Klik hier voor het activiteitenoverzicht van het gehele seizoen

 

 Hoofdsponsor


 

 Subsponsors